Wat is airconditioning?

wat is airconditioning?

Toepassingen van airconditioning

Een airconditioningsysteem koelt of verwarmt de lucht in een ruimte. Daarnaast, ontvochtigt, filtert en reinigt het de lucht. Airconditioning kan op velerlei wijzen worden toegepast, of het nu gaat om een zolderkamer of een kantoorkolos, de systemen van TOSHIBA airconditioning bieden een oplossing voor elke toepassing binnen dit spectrum. Daarnaast is airconditioning van TOSHIBA een energiezuinig alternatief voor traditionele CV-systemen met zeer hoge rendementen.

Werking van airconditioners

Elk systeem bestaat in de basis uit drie delen: een binnendeel, een buitendeel en een bediening. Het binnendeel zuigt de lucht aan uit de ruimte en blaast de gekoelde of verwarmde lucht weer uit. Het binnendeel is met koudemiddelleidingen aangesloten op het buitendeel. Het buitendeel zorgt voor circulatie van het koudemiddel en geeft de overtollige warmte of koude af aan de buitenlucht. Met de bediening kan de gewenste instelling van de airconditioner geregeld worden. Een bediening kan draadloos zijn (infrarood) of bedraad (bedieningspaneel aan de wand), dit hangt o.a. af van het gekozen systeem en de wensen van de gebruiker. Daarnaast biedt TOSHIBA ook een variëteit aan interfaces en centrale regelingen die geïntegreerd kunnen worden in (bestaande) Gebouw Beheer Systemen.

Alle airconditioningssystemen van TOSHIBA zijn zogenaamde warmtepompen. Dat wil zeggen dat de airconditioner niet alleen kan koelen maar ook verwarmen. Zo heeft u het hele jaar door plezier van uw airconditioner, een optimaal binnenklimaat, frisse en schone lucht!

Een Airconditioning systeem voor iedere situatie

De keuze van het soort airconditioningsysteem wordt vooral bepaald door het aantal te conditioneren ruimten en de gewenste functies van en eisen aan het systeem: koelings- en verwarmingsbehoeften, gebruikerseisen, gebruik van warm water of combinaties hiervan. Voor iedere situatie geldt dat TOSHIBA een passende oplossing biedt. Er is een uitgebreid programma met zogenaamde single-splitsystemen waarbij één tot vier dezelfde binnendelen gekoppeld kunnen worden aan één buitendeel en werken met één bediening. Maar zijn er meer vertrekken die gekoeld of verwarmd moeten worden, dan biedt een multi-splitsysteem uitkomst. Eén buitendeel gecombineerd met tot vijf, mogelijk verschillende, binnendelen voorzien van elk een eigen bediening. Meer dan vijf ruimten? De grotere, zeer energiezuinge VRF systemen van TOSHIBA hebben vele mogelijkheden en een varïeteit aan mogelijkheden waarmee aan elke wens of eis tegemoet kan worden gekomen. Kortom, voor elke toepassing biedt het programma van TOSHIBA een passende oplossing!

Daarom Toshiba Airconditioning

Met een productie van vele miljoenen stuks per jaar is TOSHIBA wereldwijd één van de meest toonaangevende producenten van airconditioners. Met een zeer uitgebreid en compleet portfolio biedt TOSHIBA voor elke denkbare situatie een passende oplossing voor klimaatbeheersing. TOSHIBA airconditioners zijn door toepassing van vooruitstrevende elektronische technologieën en het gebruik van hoogwaardige duurzame materialen zeer energiezuinig. En mede dankzij de geluidsarme werking en de elegante vormgeving passen TOSHIBA airconditioners onopvallend in elk interieur, van woonkamer tot museumzaal.

Bekijk ons volledige airconditioning assortiment voor de mogelijkheden, of neem contact op voor meer informatie.