De historie van TOSHIBA

TOSHIBA vindt haar oorsprong als in 1939 twee grote Japanse uitvinders; Hisashige Tanaka en Ichisuke Fujioka, de handen ineen slaan. Hisashige staat bekend om zijn innovativiteit en wordt ook wel de 'Thomas Edison van Azië' genoemd. Het welkomstbord van zijn bedrijf Tanaka Engineering Works (1875) ("het leven verbeteren met dingen die mensen nodig hebben") geeft uitdrukking aan zijn commitment om de kwaliteit van ons leven te verbeteren. Ichisuke was de Japanse vader van de elektronica. Hij ontwikkelde de eerste Japanse gloeilampen en was een pionier in de ontwikkeling van de Japanse elektronica industrie.

Vandaag, meer dan 130 jaar later, levert de TOSHIBA Groep een brede range aan producten en diensten die voldoen aan de hoogste kwaliteit en zijn uitgerust met de beste technologische innovaties. Een succesvolle organisatie met een omzet in 2015 van ca. 7 miljard JPY, meer dan 200.000 medewerkers en bijna 600 bedrijven wereldwijd. 

TOSHIBA tijdlijn

Het ontstaan van de TOSHIBA Corporation in vogelvlucht

1875 - Hisashige Tanaka, richt het bedrijf Tanaka Seizo-sho (Tanaka machinefabriek) op. 
1890 - Ichisuke Fujioka & Shoichi Miyoshi richten Hakunetsu-sha & Co Ltd. op. Japans eerste fabrikant van gloeilampen.
1899 - De naam van de lampenfabriek wijzigt in Tokyo Denki (Tokio Elektra Co). 
1939 - Fusie van de beide maatschappijen onder de naam Tokyo Shibaura Denki. 
1978 - De naam van de maatschappij wordt al snel vereenvoudigd tot de nieuwe officiële bedrijfsnaam: TOSHIBA
1981 - TOSHIBA introduceert 's werelds eerste inverter gestuurde airconditioner voor thuis

's werelds eerste inverter voor thuis

Innovatief en ambitieus

TOSHIBA produceerde haar eerste airconditioner in de jaren 50 van de 20e eeuw en heeft vanaf dat moment het airconditioning product steeds verder verbeterd. TOSHIBA introduceerde als innovator vervolgens de rotary compressor en de elektronische besturing. In de jaren 80 was TOSHIBA de eerste die het inverter gestuurde systeem en de twin-rotary compressor op de markt bracht. In 1999 leidde TOSHIBA de airconditioning industrie met de introductie van haar ozonvrien­delijke productrange. TOSHIBA blijft met volhardende motivatie haar producten en systemen steeds weer verbeteren.