Een aangenaam winkelklimaat

Airconditioning in winkels

Winkelen is het leukst als het klimaat in de winkel zo aangenaam mogelijk is, op warme maar ook op koude dagen. En klanten die zich prettig voelen blijven graag wat langer, en dus wil je voor de bezoekers van je winkel graag een aangenaam binnenklimaat creëren.

Als ondernemer wil je echter wel dat exploitatiekosten beheersbaar blijven en daarbij spelen duurzame overwegingen zoals energiezuinigheid en verwarmen zonder gas een grote rol. En wat te denken van je medewerkers? Ook voor hen is een prettig binnenklimaat noodzakelijk. Zo kunnen ze de hele dag door fris en scherp klanten te woord staan.


Van kleine boetiek tot megastore


Een airconditioningsysteem is dé manier om klimaatbeheersing toe te passen op efficiënte en energiezuinige wijze. Van kleine boetiek tot megastore, met één airconditioningsysteem kan het gehele pand voorzien worden van klimaatbeheersing. Behalve koelen en verwarmen van de winkelruimte(s) kunnen zaken zoals een luchtgordijn, warm tapwater, ventilatie en warmteterugwinning geïntegreerd worden in het systeem, of dat nu een groot VRF-systeem (vanaf 6 ruimtes) is of een kleiner split-systeem (1 tot 5 ruimtes).


Koelen en verwarmen zorgt het hele jaar door voor energiezuinig comfort


Door de intelligente regeltechniek waarover TOSHIBA-systemen beschikken kunnen seizoensinvloeden moeiteloos opgevangen worden en staan tools als energiemonitoring en kostenbeheersing op gebruiksvriendelijke wijze tot je beschikking.

Bescheidenheid

In tegenstelling tot de koopwaar dient een klimaatsysteem onopvallend aanwezig te zijn. Een airconditioningsysteem kan geheel uit het zicht gemonteerd worden in de winkelruimte, of je kiest voor een model dat bijna geheel ingebouwd wordt in een systeemplafond. Welk model (of modellen) er ook gekozen wordt; elke airco kenmerkt zich door bescheidenheid. Of je winkel nu een industriële inrichting heeft of een strak afgewerkt interieur; voor elke omgeving is een model beschikbaar dat past. En terwijl de klanten genieten van een prettig verblijf in de winkel zorgt de airconditioner er met zijn lage geluidsproductie praktisch onhoorbaar voor dat de temperatuur comfortabel en stabiel blijft. Bovendien is de luchtvochtigheid optimaal en wordt de lucht voortdurend gefilterd waardoor bacteriën en onaangename luchtjes geen kans krijgen.


Te combineren met luchtgordijn, warmwatervoorziening en ventilatie