Airconditioning op het werk

Werken split-systemen

Werknemers zijn het grootste kapitaal van een bedrijf. Daar wil je goed voor zorgen. Immers, als het werkklimaat niet prettig is kost dat productiviteit en dus geld. Een optimaal binnenklimaat is één van de pijlers van een prettig werkklimaat.

Temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie vormen samen het binnenklimaat. Tegelijkertijd wil je als ondernemer kosten in de hand houden en verantwoord omgaan met energieverbruik. Daarbij heeft niet iedereen dezelfde behoeftes waar het op klimaat aankomt. Airco op het werk is dé oplossing om bij te dragen aan een optimaal werkklimaat en biedt daarnaast vele duurzame mogelijkheden om kosten te beheersen en aan verschillende comfort-eisen tegemoet te komen.

Van lunchroom tot kantoorkolos

Airconditioningsystemen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, zowel in capaciteit als uiterlijk. Voor de kleine tot middelgrote ondernemer biedt het TOSHIBA assortiment een ruime keuze aan energiezuinige systemen waaraan uiteenlopende modellen binnendelen gekoppeld kunnen worden. Van het bekende wandmodel tot modellen welke geheel of gedeeltelijk uit het zicht worden gemonteerd. Indien één ruimte voorzien dient te worden van airco is het single-split assortiment ook zakelijk prima toepasbaar. Voor toepassing van airco in meer dan één en maximaal vijf ruimtes, kan gekozen worden voor een multi-splitsysteem. Zo’n systeem bestaat uit één krachtig buitendeel waaraan binnen, naar wens, verschillende of dezelfde modellen worden gekoppeld, elk model wordt individueel bediend.


Voor de kleine ondernemer tot de grote kantoorkolos


Voor grote gebouwen zijn er de VRF-systemen. Deze systemen kunnen vanaf zes ruimtes worden toegepast en bestaan, afhankelijk van de grootte van het gebouw, uit één of meerdere buitendelen. Inpandig kan gekozen worden voor een combinatie van diverse modellen, elk met een individuele bediening. Zo kan elke gebruiker het klimaat geheel op zijn eigen wensen afstemmen. TOSHIBA systemen zorgen ervoor dat de gewenste temperatuur snel bereikt wordt wat het gevoel van comfort vergroot.


Houd energieverbruik en kosten zelf in de hand


Werken VRF-systemen

Optimale beheersing

Kosten en verbruik kunnen middels centrale beheermogelijkheden gemonitord worden. Slimme regeltechniek zorgt er niet alleen voor dat VRF systemen geïntegreerd kunnen worden in bestaande gebouw beheer systemen maar stemmen bovendien vraag en aanbod feilloos op elkaar af. Zo blijft het systeem op de meest energie-efficiënte wijze werken.


Het ideale klimaat voor elke gebruiker


Warmteterugwinning

Binnen een VRF-airconditioningsysteem kan een zogenaamd warmteterugwinsysteem opgenomen worden. Zo’n installatie versterkt de werking van de airconditioning door de lucht ‘voor te behandelen’. Daardoor wordt de belasting van een systeem gereduceerd en dat draagt weer bij aan de verlaging van het totale energieverbruik.