Klimaatbeheersing, meer dan de juiste temperatuur alleen

Klimaatbeheersing

Airconditioning wordt vaak alleen geassocieerd met koeling. De letterlijke vertaling van airconditioning is echter het conditioneren van lucht. Dat wil zeggen: het koelen, verwarmen, circuleren, ontvochtigen, filteren en zelfs reinigen van de lucht in een ruimte. Daarom wordt ook wel de term klimaatbeheersing gebruikt. Airconditioningsystemen doen dus veel meer dan alleen koelen en zijn eigenlijk alles-in-1-systemen voor het beheersen van het binnenklimaat in gebouwen. En omdat een airconditioner een warmtepomp is biedt het systeem een duurzaam alternatief voor verwarmen.


"Een TOSHIBA airconditioningsysteem regelt het gehele jaar door
probleemloos het binnenklimaat in uw woning of bedrijf."


TOSHIBA ESTIA warmtepompen

Met de TOSHIBA Estia warmtepompen kan worden verwarmd, gekoeld en warm tapwater geproduceerd. Hiermee vormen zij het perfecte alternatief voor de traditionele cv-systemen met rendementen oplopend tot wel 400% (ter vergelijking, een HR-ketel heeft een rendement van ca. 97%). De Estia lucht-water warmtepomp is een ‘alles-in-een-systeem’.

Lees meer over de Estia lucht-water warmtepomp.

Voordelen van klimaatbeheersing

Zelf het binnenklimaat in bepaalde ruimtes kunnen beheersen brengt allerlei voordelen met zich mee. Mensen zijn niet goed bestand tegen wisselingen in het binnenklimaat. Klimaatbeheersing wordt dan ook als erg prettig ervaren, dat begint bij de juiste temperatuur; een airconditioner kan dit zeer nauwkeurig regelen. Maar ook een schone, ontvochtigde lucht dragen bij aan een goed binnenklimaat! Een goede klimaatbeheersing voorkomt een verlaagd concentratieniveau en is bevorderlijk voor de energiehuishouding. Zelf het binnenklimaat regelen zorgt het hele jaar door voor comfort.

Airconditioning voor 1, 5 of 64 ruimtes

Je kiest helemaal zelf in welke ruimtes je welke airconditioning toepast voor een goede klimaatbeheersing. Voor de klimaatbeheersing van één ruimte is een ruim assortiment modellen en types beschikbaar, met een multi splitsysteem kan met één systeem tot wel vijf ruimtes van klimaatbeheersing worden voorzien. De mogelijkheden voor grote(re) gebouwen zijn eveneens legio met de energiezuinige VRF-systemen van TOSHIBA.

Advies nodig?

Geïnteresseerd in klimaatbeheersing en meer weten over de diverse systemen? Wij brengen je graag in contact met één van onze erkende installateurs. Laat uw gegevens achter, dan word je zo snel mogelijk teruggebeld door een installateur bij je in de buurt.